Menu Sluit

Samen houden wij de regio bereikbaar

In opdracht van: Rijkswaterstaat

De Verkeersonderneming

De Verkeersonderneming is een samenwerking van gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf Rotterdam.

De Verkeersonderneming zet zich al jaren in om de bereikbaarheid in regio Rotterdam te verbeteren. Dit doen zij door innovatieve oplossingen te ontwikkelen en uit te voeren.Probleem:

Bij zo’n grote organisatie met zo’n ambitieus doel hoort een flexibele website. Een website waar structuur en toekomstperspectief erg belangrijk is. Een website waar de bezoeker snel kan vinden waar hij naar opzoek is en de informatie op een rustige manier tot zich kan nemen. Helaas voldeed de vorige website niet meer aan deze nieuwe wensen.Oplossing

Met een heldere focus op structuur, informatievoorziening en leesbare teksten zijn wij gaan werken aan een nieuw ontwerp voor De Verkeersonderneming. We hebben het menu grondig op de schop genomen en opnieuw ingedeeld in hoofdcategorieën en subcategorieën. Op basis van het huisstijlhandboek hebben we een fris en dynamisch nieuw ontwerp neergezet waar de focus ligt op grote afbeeldingen in combinatie met leesbare teksten. Een harde eis was namelijk dat er een opzet ontwikkeld werd waar mensen met dyslexie het minste moeite mee hadden. Na wat gebruikerstesten zijn wij tot een opbouw gekomen waar zowel mensen met als zonder dyslexie zich prettig bij voelen. Een win win situatie.

In het kort

  • Responsive website met een heldere focus op leesbaarheid
  • Flexibele website die lang meegaat
  • Duidelijke interface die makkelijk in gebruik is
  • Een website die automatisch emails stuurt op basis van toegevoegde blogposts.